mnoge interesuje
Dragan Nikolić obožavao je ovo starinsko jelo: Mnogi su na njega zaboravili, a on je bio pravi majstor da ga spremi
Čuveni jugoslovenski i srpski glumac ispričao je malo pre smrti 2016. godine za koje jelo je on zadužen u svom domu.
Proslavljeni glumac Dragan Nikolić nije krio da se ne snalazi najbolje o poslovima po kući, ali kada je reč o kuhinji, mogao je da se pohvali jednim specijalitetom koje je obožavano na našim prostorima.
Kako je ispričao u jednom od poslednjih intervjua, svoje omiljeno jelo najradije je spremao sam.
On je objasnio da nije išao često u restorane, a da je najviše voleo pečeni krompir sa slaninom i kajmakom i da je u domu koji je delio sa suprugom Milenom Dravić on bio zadužen za njega.
– Volim krompir iz rerne isečen napola sa kajmakom i slaninom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš-mašinu – istakao je za magazin Gloria Gaga i dodao da ga leti servira uz pivo.
Najbolji recept za krompir iz rerne
Sastojci:
- 3 krompira
- 2-3 kašike kajkmaka
- 7 šnita slanine
- 1/2 kašičice mlevene paprike
Priprema
- Operite krompir (ne treba da se ljušti) i presecite ga napola. Stavite u podmazan pleh i pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
- Čim izvadite, preko stavite slaninu, kajmak i mlevenu papriku, pa vratite u rernu da se još malo zapeče.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!